Freitag, 19. Juni 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ “ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ”

Ανοιχτή απάντηση στον «Ορθόδοξο Τύπο», 15. Ιουνίου 2.015, Νο. 2073, σελ. 2, άρθρο: «Ίδρυσις παγανιστικῆς ‹Ἱερατικῆς Σχολῆς› εἰς τὴν Ἑλλάδα!»Στυλιανός Κ. Αρίστων, 1. Σκιροφοριών, 2ο έτος της 698. Ολυμπιάδας / 18. Ιουνίου 2.015

Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σας περί της ίδρυσης ελληνικής ιερατικής σχολής στην Αθήνα. Αντιλαμβάνομαι την νευρικότητα σας απέναντι στα πρώτα σημάδια επανελλήνισης της χώρας, αφού το έθνος που κυνήγησε και έσφαξε η εκκλησία και οι Αυτοκράτορες σας, οδεύει δια της αναβίωσης του ελληνικού Έθους προς την παλινόρθωση του, και τώρα δεν υπάρχουν πια Θεοδόσιοι, Ιουστινιανοί και «άγιοι» δολοφόνοι για να ανατρέψουν τα πρώτα σημάδια επανιθαγενοποίησης στην χριστιανοκρατούμενη Ελλάς. Δεν γνωρίζω ποιός σας πληροφόρησε για το περιεχόμενο της διδακτικής ύλης, αλλά σας πληροφορώ πως αυτή δεν θα περιλαμβάνει την σφαγή ζώων, αφού κάτι τέτοιο θα ήταν άσκοπη πράξη στην σύγχρονη εποχή, όπου οι αιματηρές θυσίες δεν είναι πλέον αναγκαίες για την διατήρηση του πληθυσμού. Ούτε θα διδάσκονται ξόρκια, εξορκισμοί, βαπτίσματα και παρόμοιες φαιδρότητες. Ούτε θεουργία (την οποία λόγω άγνοιας μπερδεύετε με την μαγεία). Εάν είχατε μελετήσει περισσότερο επιστημονικά βιβλία και λίγοτερο τις δεισιδαιμονίες σας για την λεγόμενη «Μαγεία», θα γνωρίζατε πως διαφέρει από κουλτούρα σε κουλτούρα, το τι είναι και δεν είναι «μαγεία». Στους Έλληνες θα διδάσκονται μεταξύ άλλων η Ευσέβεια ή Ορθοπραξία, το ελληνικό αξιακό σύστημα και οι αρχές της Ελληνικής Θρησκείας.

Τις σφαγιές ζώων μετά το πεσάχ, τους εξορκισμούς εν έτη «2015» και τα μαγικά κόλπα αφήνουμε στα δικά σας χέρια. Άλλωστε ξέρετε καλύτερα απ'όλες τις άλλες θρησκείες να διαχειρίζεστε την δεισιδαιμονία προς όφελος σας. Θέλω όμως να αποκαταστήσω μια πλάνη σας. «Μάγια» δεν έπραξαν οι ιερείς της αρχαίας ελληνικής, δηλ. κλασικής και προ-ελληνιστικής ελληνικής θρησκείας, αλλά ούτε εκείνοι της ύστερης αρχαιότητας. Τους τελευταίους απασχολούσε πολύ περισσότερο η πυρά της διεστραμμένης σέκτας της αγάπης που κατέκλεψε, όσους δολοφόνησε. Αλλά έτσι κι αλλιώς δεν νομίζω ότι σας προβληματίζει η μαγεία, αφού η ίδια η Ρωμιοσύνη είναι ακόμη βουτηγμένη σε αυτήν (αναφέρομαι στο γνωστό «ξεμάτιασμα»), αλλά υπό ποιά «σημαία» τελείται.
Οι έλληνες θυσιάζουμε στους Θεούς για να τους ευχαριστήσουμε για τα αγαθά που μας παρέχουν, για το δώρο της ζωής και για την δύναμη που μας έδωσαν, να συνεχίσουμε τον δρόμο μας μετά την εθνοκτονία μας από την Ρωμιοσύνη. Τους αποκαλείται ανύπαρκτους. Μα γιατί; Οι λατρείες των εθνικών θεών αναπτύχθηκαν παράλληλα με τα έθνη τους, εννοώ βέβαια τα φυσιολογικά αναπτυγμένα ή πολιτισμικά έθνη, κι όχι τα από τους εθνικιστές επινοηθέντα κρατικά έθνη -όπως λ.χ. η Νεο-Ρωμιοσύνη (σε ελληνικό χιτώνα)- που έχουν ως κοινό παρονομαστή την υπηκοότητα ή την «πίστη». Ενώ ο δικός σας τριαδικός γιαχβέ κατασκευάστηκε πολύ αργότερα, όπως κι ο ίδιος ο Μονοθεϊσμός, και ενεργεί σύμφωνα με το αφύσικο φαντασιακό σας, εκτός φύσεως. Στην ουσία αυτός είναι λόγος για τον πόλεμο σας κατά της φυσικής τάξης και της εθνόσφαιρας. Ίσως γι'αυτό το λόγο να διαλύεται, ό,τι ιδρύσατε: το Βυζαντινό Καθεστώς (με την ευλογημένη συνέργεια των Μοναχών του Άθω) και το νεο-ρωμαίικο (με το κλεμμένο όνομα άλλου πολιτισμού) σαν λογική συνέπεια του «ελληνο»χριστιανικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Θα σας λύσω λοιπόν και την απορία που θέσατε στο τέλος του άρθρου σας. Οι θεοί μας δεν έμειναν χωρίς ιερείς και θυσίες. Και μετά την εθνοκτονία του πραγματικού, ιστορικού Ελληνισμού (σε αντιδιαστολή με τον προτού 200 χρόνια κατασκευασμένο «Ελληνισμό» των ευφάνταστων Ρωμιών Ζαμπέλιος και Παπαρρηγόπουλος), έμεινε η «γνήσια θρησκευτικὴ παράδοση τῶν Ἑλλήνων», δηλ. εκείνη που προέρχεται από τους ίδιους τους Έλληνες, τους μετέχοντες του ελληνικού έθους, σταθερή στις αρετές της όπως αποδεικνύουν οι βιογραφίες του Πλήθωνος, Μάρουλλου και Λουί Μενάρ. Ανοίξτε απλά, όμως και διαβάστε στην συνέχεια, επιστημονικά βιβλία για την ελληνική θρησκεία, δίνοντας στον εαυτό σας την ευκαιρία συγγραφής άρθρων σοβαρής υπόστασης. Διότι, συγχέοντας τον Ελληνικό Εθνισμό με τον «Νεοπαγανισμό», γέννημα-θρέμμα του χριστιανικού αποκρυφισμού (Golden Dawn, Ροδόσταυροι και πάει λέγοντας), και το ΥΣΕΕ, την «ομάδα» στην οποία αναφέρεστε χωρίς όμως να την κατανομάσετε, απλά επιδεικνύετε έλλειψη διεξαγωγής έρευνας, εκτός κι αν απευθύνεστε σε ηλίθιους.

«Στο 20o αιώνα ωστόσο, και αφού επί αιώνες ο όρος χρησιμοποιήθηκε στις περισσότερες ευρωπαϊκές γλώσσες ως ταυτόσημος του «Εθνικός», ξαναήλθε στην επιφάνεια με το πρόθεμα «νέο-» («Νεοπαγανισμός») από διάφορους χριστιανοτραφείς κύκλους του Εσωτερισμού και του New Age».
ΥΣΕΕ:
Είσαστε «παγανιστές»; στο: ysee (Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις), τελευταία πρόσβαση: 1. Σκιροφοριών, 3ο έτος της 698. Ολυμπιάδας / 18. Ιουνίου 2.015.

Κλείνοντας, διότι αφήνετε να νοηθεί ο Ελληνικός Εθνισμός ως «θρησκευτική ομάδα» -παρόλο που ο Ελληνισμός είναι οργανικός και τα περιλαμβανόμενα στοιχεία του αλληλοσυνδεμένα-, θέλω να διευκρινίσω ότι ο Ελληνισμός δεν περιορίζεται στην θρησκεία του, αλλά είναι ο Πολιτισμός και το Φαντασιακό του Ελληνικού Έθνους. Και η παλινόρθωση του δεν απευθύνεται μόνο στην λατρεία των πατρώων θεών, αλλά στην αποκατάσταση του Ελληνικού Έθνους, ακολουθώντας το παράδειγμα των Λακότα κ.α. εθνών. 
 
«Ελληνισμός» μπορεί να σημαίνει σήμερα ό,τι θέλει ο καθένας, μια αφηρημένη έννοια στα χέρια του κάθε «Καλλιτέχνη», στην οποία «χωράει» οτιδήποτε θέλει να λέγεται για οποιουσδήποτε λόγους «ελληνικό». Οι εθνικοί Έλληνες εννοούν με τον όρο Ελληνισμό κάτι πολύ συγκεκριμένο. Παραθέτω λοιπόν τον κάτω ορισμό για να καταλάβετε τι ακριβώς εννοούμε οι Έλληνες όταν μιλάμε για Ελληνισμό, διότι για εμάς ο Ελληνισμός δεν είναι το μασκότ της κάθε επικρατούσας θρησκείας, υπηκοότητας ή του εκάστοτε κατακτητή:
«Ο όρος ‹Ελληνισμός › σημαίνει ‹των Ελλήνων [...]. ΙΙ. χρήση ενός καθαρού ελληνικού στιλ και ιδιώματος [...].› (H. Liddell, R. Scott:
A Greek-English Lexicon, ς. 536, 9η έκδ., Νέα Υόρκη 1996). Κοντολογίς, ο Ελληνισμός είναι ‹ο ελληνικός τρόπος ζωής› (R. Horsley: Paul and Empire, σ. 206, Χάρισμπουργκ 1997).»


Επιλεγμένη βιβλιογραφία για την θεραπεία της άγνοιας
Walter Burkert, Greek Religion, Harvard University Press 1985
Louise Bruit Zaidman / Pauline Schmitt Pantel,
Religion in the Ancient Greek City, Cambridge University Press 1993
Robert Parker,
On Greek Religion, Cornell University Press 2011
Walter Friedrich Otto,
The Homeric Gods: The Spiritual Significance Of Greek Religion, Mimesis International 2014
'Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών,
Ελληνική Εθνική Θρησκεία: Θεολογία και Πράξις, Αθήνα 2012
Πανόπουλος / Παναγιωτόπουλος / Αρμυράς,
Ελληνικός Πολυθεισμός : Οικιακή Λατρεία, Αθήνα 2014